Festes i tradicions

GENER

17 de gener
Sant Antoni Abat

Els Tres Tombs el diumenge a sobre. La comitiva amb la bandera del sant inicien els Tres Tombs seguits pel grup de grallers de Moià i el tradicional pollo. A l'arribada a la plaça major s'interpreta el contrapàs curt, dansa cerimonial associada als traginers i al seu patró.Fragment Contrapàs Curt. Es balla a la Pl. Major durant l´últim tomb20 de gener
Sant Sebastià

Patró de Moià, que celebra la seva Festa Major d'Hivern amb les danses tradicionals: Contrapàs Garrofí, Ball del Ciri. Ball de Gitanes i Contrapàs curt.

Fragment d´una ballada de garrofins (video)

Trobada country coincidint amb la Festa Major d´Hivern. Sol ser el dia abans de la Cavalgada dels Tres Tombs.

El grup de country de Moià-Castellterçol té pàgina web i grup al Facebook on hom pot consultar la seva agenda de trobades, notícies i balls.

La seva nova coreografia es diu That Sun.


FEBRER

PRIMER CAP DE SETMANA (o el dia que s´escaigui)

Rua i ball de Carnestoltes.

 

MARÇ - ABRIL

Per Setmana Santa, els Armats surten el dia de Dijous Sant a la Plaça Major, per fer-hi: els Pasos, la Creu, el Quadre, el Rellotge, el Triangle, la Cadena i l'Esgrima.

L'any 2011 es va recuperar la tradicional processó de Setmana Santa.

Per Pasqua Florida, cantada de Caramelles pels carrers de la Vila.


MAIG

Aquest mes té lloc el Mercat Prehistòric, del que ja es porten moltes edicions. Aquest esdeveniment aplega una setantena d´activitats prehistòriques aptes per a tothom que vulgui participar i és el primer mercat d'aquestes característiques que es celebra a tota la península (Catalunya, Espanya, Portugal) i part d'Europa.

Galeria d´imatges del Mercat Prehistòric corresponent al 2012.

Paralel.lament es celebra també el Mercat Prehistòric Escolar, on els infants poden gaudir d´una setmana plena d´activitats prehistòriques.

 

DURANT TOT L'ANY

Mercat setmanal els diumenges.
Fires i Mercats, varis amb botigues al carrer promoguts per l´ABIC.

Festes del segon semestre

© Carlos Illa Casanova, 2012